Суд у Гаазі розглядає позов «Нафтогазу» до Росії за кримські активи

Суд у Гаазі розглядає позов «Нафтогазу» до Росії за кримські активи

Російська Федерація в листі від 19 січня 2017 р. вказала, що не визнає юрисдикцію Міжнародного арбітражу щодо врегулювання претензій «Нафтогазу» і не призначила своїх представників на арбітражний процес

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі розпочав розгляд арбітражної заяви «Нафтогазу» до РФ з приводу компенсації за активи, втрачені в результаті анексії Кримського півострова у 2014 році.

Про це пише профільне видання OilNews з посиланням на дані арбітражу.

«Нафтогаз», як і інші українські компанії, посилається на регламент UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law, Комісія ООН з права міжнародної торгівлі) та угоду між урядами України і Росії від 27 листопада 1998 про захист інвестицій. Арбітражна заява була зареєстрована судом 17 жовтня 2016 р. Міжнародний арбітраж вже сформував склад арбітрів.

Російська Федерація в листі від 19 січня 2017 р. вказала, що не визнає юрисдикцію Міжнародного арбітражу щодо врегулювання претензій «Нафтогазу» і не призначила своїх представників на арбітражний процес.

Нагадаємо, 26 червня Гаагзький арбітраж визнав свою юрисдикцію в аналогічному спорі, ініційованому ПАТ «Укрнафта» і компанією «Стабіл» та почав розгляд їх претензій.

17 жовтня 2016 р. «Нафтогаз» і шість його дочірніх компаній ініціювали арбітражне провадження проти Російської Федерації з вимогою відшкодувати збитки. За даними НАК, мова йде про майно власне «Нафтогазу», ПАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укртранснафти», ДК «Газ України» і «Лікво».

У лютому 2016 року «Нафтогаз» ініціював переговорний процес щодо втрати своїх активів у Криму. Компанія попередньо оцінила збиток у 2,6 млрд дол. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: