Суд у справі Єфремова допитав двох свідків

Суд у справі Єфремова допитав двох свідків
Олександр Єфремов у суді

Наступне засідання у справі Єфремова призначили на 12 грудня

Старобільський районний суд Луганської області у справі колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова сьогодні допитав двох свідків сторони обвинувачення.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Перший свідок, який станом на лютий 2014 року проживав і працював у Луганську, повідомив обставини проведення мітингу біля Луганської облради за участі Єфремова.

Другий свідок – депутат Луганської облради повідомив про обставини проведення сесій обласної ради в лютому-березні 2014 року.

«У тому числі розповів обставини засідання сесії Луганської обласної ради 2 березня 2014 року, на якому були присутні народні депутати України О. Єфремов та С. Горохов. На засіданні сесії депутати Луганської облради проголосували звернення, яким визнали нелегітимними центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою. Також депутати проголосували за те, що у випадку невиконання їх вимог, подальшої ескалації громадського протистояння і виникнення прямої загрози життю і здоров’ю населенню Луганської області, депутати залишають за собою право звернутися за допомогою до братського народу Росії», – зазначають у прокуратурі.

Наступне засідання у цій справі призначили на 12 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Єфремова, зокрема, підозрюють у створенні «ЛНР», її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі, та пособництві в захопленні адміністративних будівель.

Екс-регіонала також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані «диктаторські закони», а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного «Луганськвугілля».

За «диктаторські закони» у Єфремова окремий судовий процес, як і за «Луганськвугілля», за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.

Як повідомляв «Главком», у Станиці Луганській (Луганська область) сталося вбивство близького родича начальника контррозвідки луганського управління СБУ Олега Животова. Вбивство сталося напередодні допиту 14 листопада Животова як свідка у справі Єфремова.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: