Суд в Москві взяв під варту екс-керівника «Нафтогазу»

Суд в Москві взяв під варту екс-керівника «Нафтогазу»
Ігор Бакай

Бакая затримали в Росії до 12 листопада

Таганський районний суд Москви розпорядився взяти під варту колишнього главу Держуправління справами України і компанії «Нафтогаз України» Ігоря Бакая.

Про це пише ТАСС.

«Суд 27 жовтня задовольнив клопотання слідства і обрав стосовно Бакая запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 12 листопада», - повідомили в суді.

Як розповів «Українським новинам» заступник генпрокурора Євген Єнін, ГПУ не розшукує Бакая.

За його словами, екс-чиновника також не оголошено в розшук Інтерполом.

Раніше повідомлялось, що Бакая затримали у Москві за підозрою у шахрайстві.

Бакай після відставки обвинувачувався в перевищенні влади й зловживанні службовим становищем, він з родиною втік до Росії наприкінці 2004 року, де 2005 року отримав громадянство.

В Україні його оголосили в розшук.

Бакай підозрювався в незаконному продажі майнових комплексів готелів «Дніпро» та «Україна», а також нерухомості Національного комплексу «Експоцентр України».

Крім того, його й інших службових осіб ДУСі підозрювали у безоплатному використанні авіатехніки підприємства «Україна» на суму понад 1 млн грн.

Були й менш серйозні обвинувачення, як наприклад, у тому, що в 2003-2004 роках Бакай видав розпорядження про виділення квартир своїм заступникам з перевищенням житлових норм.

З приходом до влади Януковича Бакая виправдали, всі справи проти нього було закрито судом.

У Росії Бакай займається бізнесом «за декількома напрямами». Причому, як з'ясовували журналісти, поки в Україні тривали слідчі дії щодо нього, операції проводились через його дружину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: