В РФ заарештували «віце-прем’єра Криму» Нахлупіна, якого хоче екстрадувати Україна

В РФ заарештували «віце-прем’єра Криму» Нахлупіна, якого хоче екстрадувати Україна
Віталій Нахлупін надав допомогу та сприяв окупації Криму

Віталій Нахлупін звинувачується в Росії у корупції, а в Україні – у державній зраді

Басманний суд Москви відправив під арешт так званого заступника голови Ради міністрів Криму Віталія Нахлупіна, обвинуваченого в корупції.

Про це повідомляє «Интерфакс».

Суд постановив обрати щодо Нахлупіна запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 17 грудня 2018 року.

«Суд погодився з доводами слідства про те, що Нахлупіна необхідно ізолювати від суспільства, оскільки у кримінальній справі має бути великий обсяг роботи, збір доказів, в тому числі допити свідків, які перебували в посадовий чи іншій залежності від чиновника», - пише видання.

Натомість Нахлупін попросив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту хоча б на два тижні. Свою вину в отриманні хабарів він не визнає.

ЗМІ додає, що Нахлупін підкреслив, що ховатися він також не має наміру і не може, «так як оголошений в розшук України за звинуваченням у державній зраді»

Як пояснив в суді слідчий, кримський «віце-прем'єр» «звинувачується в систематичному отриманні хабарів».

Як повідомляв «Главком», прокуратура Автономної Республіки Крим вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Віталія Нахлупіна.

За безпосередньої участі депутата Верховної Ради АРК Віталія Нахлупіна було незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым». Також він надав допомогу та сприяв окупації Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: