Прокуратура вимагатиме екстрадиції депутата Нахлупіна, який сприяв окупації Криму

Прокуратура вимагатиме екстрадиції депутата Нахлупіна, який сприяв окупації Криму
Фото: прес-служба прокуратури АР Крим

За безпосередньої участі депутата Верховної Ради АРК Віталія Нахлупіна було незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым»

Прокуратура Автономної Республіки Крим вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Віталія Нахлупіна.

Про це 17 жовтня повідомила прес-служба прокуратури АР Крим.

«Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації щодо арешту та подальшої екстрадиції Нахлупіна в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду», - заявив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Як відомо, прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування 29.12.2016 направлено до суду обвинувальний акт стосовно Нахлупіна, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

«У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що вказаний депутат Верховної Ради АРК надав допомогу та сприяв окупації Криму», - повідомив Мамедов.

Зокрема, за безпосередньої участі Нахлупіна незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым» та ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

«Крім того, останній у березні 2014 року через офіційний інтернет-сайт Верховної Ради Автономної Республіки Крим відкрито звернувся до мешканців автономії щодо необхідності взяти активну участь у загальнокримському референдумі та проголосувати за приєднання півострова Крим до Російської Федерації. Також за результатами досудового розслідування встановлено, що Нахлупін прийняв участь у незаконно організованих на території АР Крим виборах до незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым» від Кримського регіонального відділення Всеросійської політичної партії «Единая Россия», - заявили в прокуратурі.

Повідомляється, що за результатом вищевказаних виборів Нахлупіна було обрано депутатом «Государственного Совета Республики Крым» першого скликання, де він здійснював повноваження депутата до 19.01.2016, тобто до дострокового їх припинення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: