Суд відправив проросійського інтернет-пропагандиста на два місяці у СІЗО

Суд відправив проросійського інтернет-пропагандиста на два місяці у СІЗО
Під час обшуку квартири агітатора правоохоронці вилучили цифрове електронне обладнання, чернетки із записами сценаріїв провокаційних інформаційних відеороликів

СБУ: Чоловік щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів та «гонорари» за виконану роботу і створення нових антиукраїнських інформаційних проектів

Сьогодні суд обрав запобіжний захід для антиукраїнського інтернет-агітатора Олега Сагана: два місяці під вартою, повідомляють джерела «Главкома». За ґратами пропагандист пробуде до 3 січня.

Сам Саган називає себе «православним документалістом».

Напередодні чоловіку було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою АР Крим затримали у Києві інтернет-агітатора, який за вказівкою російських спецслужб створив антиукраїнський канал на одному з популярних відеохостингів.

У межах відкритого кримінального провадження оперативники СБУ встановили, що зловмисник у 2015 році створив в інтернеті відеоканал, на якому за вказівкою представників російських організацій підконтрольних спецслужбам РФ розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у нашій країні.

Співробітники СБУ задокументували, що чоловік щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів та «гонорари» за виконану роботу і створення нових антиукраїнських інформаційних проектів. Під час обшуку квартири агітатора правоохоронці вилучили цифрове електронне обладнання, чернетки із записами сценаріїв провокаційних інформаційних відеороликів, які мають доказове значення. Для уникнення відповідальності за антиукраїнську діяльність зловмисник планував переїхати на територію РФ, де за допомогою кураторів вже облаштував студію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: