Суд визнав незаконною передачу «Укрзалізниці» у підпорядкування Мінекономіки

Суд визнав незаконною передачу «Укрзалізниці» у підпорядкування Мінекономіки

Рішення суду вже набуло законної сили

Сьогодні, 18 жовтня, Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність передачі ПАТ «Укрзалізниця» з підпорядкування Мінінфраструктури до Мінекономрозвитку.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«У судовому засіданні іменем України проголошено ухвалу, згідно якої апеляційні скарги КМУ та Мінекономрозвитку залишено без задоволення. Рішення суду вже набрало законної сили», - написав він.

18 січня Кабінет міністрів прийняв рішення про виведення «Укрзалізниці» з підпорядкування Мінінфраструктури. У Кабміні заявляли, що згідно з чинним законодавством, Кабмін був раніше і залишається органом, який управляє корпоративними правами держави щодо УЗ, просто раніше частина функцій, пов'язаних з управлінням цією компанією, була делегована Кабміном Мінінфраструктури, а своїм рішенням Кабмін тільки відкликав ці делеговані функції. Там вважають, що зміни до статуту компанії підвищать прозорість в її роботі.

На початку серпня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Кабміну про передачу УЗ з підпорядкування Мінінфраструктури.

Раніше Омелян заявляв, що передача УЗ в управління Мінекономрозвитку доцільна лише після виконання ряду умов, зокрема створення незалежного наглядової ради компанії, очищення компанії від корупції і створення нової моделі вертикально-холдингового управління.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: