Суд взяв під варту капітана судна «Норд»

Суд взяв під варту капітана судна «Норд»
Володимир Горбенко (у центрі) в херсонському суді, 6 квітня 2018 року

Горбенку запропонували внести заставу у розмірі 35 тисяч 240 грн

У Херсонському міському суді 6 квітня відбулося засідання з обрання запобіжного заходу капітану арештованого керченського судна «Норд» Володимирові Горбенку, якого напередодні ввечері відпустили у зв’язку із закінченням терміну затримання.

Суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 35 тисяч 240 гривень.

«Суд обрав капітану запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення 35 240 гривен застави. Арешт обрано на 60 діб до 31 травня, - сказали в прокуратурі.

Капітану судна інкримінують «порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

25 березня Держприкордонслужба України повідомила про затримання в акваторії Азовського моря риболовецького судна під прапором Росії, зареєстрованого в анексованому Криму, з 10 людьми на борту, у всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі (місті в анексованому Москвою Криму). У ДПСУ зазначили, що судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. Його відконвоювали до Бердянська. Пізніше суд арештував судноКапітану судна було вручено підозру.

За інформацією російських ЗМІ, капітан свою провину заперечує і стверджує, що діяв в рамках міжнародних договорів між Росією і Україною. Іншим членам екіпажу судна загрожує адміністративна відповідальність.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

За період з 1 серпня 2017 року по 31 січня 2018 року в закриті порти Криму зайшло 591 судно-порушник.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: