Суд з прав людини зобов’язав Росію надати документи про стан здоров’я затриманого українця Гриба

Суд з прав людини зобов’язав Росію надати документи про стан здоров’я затриманого українця Гриба

Росія, відповідно до рішення, має надати таку інформацію до 25 вересня

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення запросити у Росії медичну документацію, яка містить інформацію про поточний стан здоров'я українця Павла Гриба, який зник у Білорусі наприкінці літа, а наразі перебуває у СІЗО в Краснодарі.

Про це повідомила адвокатка Євгенія Закревська.

Росія, відповідно до рішення, має надати таку інформацію до 25 вересня. Також російський уряд попросили вказати, які медичні препарати прописали Грибу, і які він вже отримує.

«На підставі цієї інформації Суд буде приймати рішення про прийняття термінових заходів», — написала Закревська.

Раніше повідомлялося, що зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: