Українця Павла Гриба в Росії звинувачують в тероризмі - МЗС

Українця Павла Гриба в Росії звинувачують в тероризмі - МЗС
Павло Гриб

19-річному українцю загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років

Зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара (Росія) за звинуваченням у тероризмі. Про це «Українській правді» повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення від управління ФСБ РФ в Краснодарському краю про тримання Павла Гриба у Краснодарі. У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ», - розповів Кирилич.

Він також додав, що наразі українські представники в Росії з’ясовують, за яких обставин було затримано Гриба, а також намагаються домогтися доступу до нього адвоката та близьких.

«Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися з нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краю з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає», - додав Кирилич.

Стаття 205 Кримінального Кодексу РФ інкримінує терористичний акт та передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. 

Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

Зниклого в Білорусі сина українського військового серед затриманих не знайшли.

Повідомлялося, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Ігор Гриб звернувся до силових структур Білорусі та Росії з офіційними заявами про сприяння в розшуку і поверненні Павла Гриба на батьківщину.

7 вересня стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: