Суд заарештував двох фігурантів справи розкрадання коштів проекту «Стіна»

Суд заарештував двох фігурантів справи розкрадання коштів проекту «Стіна»
«Стіна» на кордоні з Росією

Олександру Кашубі призначена застава у 3,6 млн грн, В'ячеславу Майдановичу - 505 тис. грн

Солом'янський районний суд Києва заарештував на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 3,6 млн грн фігуранта справи з розкрадання коштів у проекті «Стіна» директора ТОВ «Агентство захисту інформації» Олександра Кашубу.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

Однак Кашуба свою провину не визнає і каже, що були певні недоліки в роботі, але це з часом виправлялось. Також він говорить, що сума застави - це занадто велика сума, яку він не зможе внести, тому заставу вносити не буде.

Сторона захисту каже, що вже готує апеляцію на таке рішення. Зараз тут готуються до другого слухання.

Іншому фігуранту справи про розкрадання коштів під час будівництва «Стіни» з Росією Майдановичу призначено запобіжний захід у вигляді арешту в СІЗО до 5 жовтня з альтернативою застави у сумі 505 тис. грн, додає Еспресо.TV.

Для фігуранта справи - старшого офіцера виробничо-технічного відділення першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби В'ячеслава Майдановича просили арешт із альтернативою застави у сумі 8 млн 120 тис. грн.

Майдановичу призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Київському СІЗО до 5 жовтня 2017 року. Альтернативою визначено заставу у розмірі 505 тис. 200 грн.

Майдановича зобов'язали здати паспорти і носити електронний браслет.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру семи особам, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Нагадаємо, 8 серпня, НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту «Стіна».

У середу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив імена затриманих осіб, які причетні до розкрадання коштів проекту «Стіна».

Відомо, що на реалізацію проекту «Стіна», станом на 1 лютого 2017 року, вже витрачено 600 млн грн.

При цьому, за інформацією ДПСУ, за планом заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, станом на 31 січня цього року, було облаштовано 83,2 км загороджувального паркану.

У ДПСУ, також заявили, що на завершення проекту «Стіна» потрібно ще 3,4 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: