Супрун розказала українцям, як правильно чистити зуби

Супрун розказала українцям, як правильно чистити зуби
Facebook Уляни Супрун

Очільниця МОЗ зауважила, що потрібно використовувати зубну нитку

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала українців правильно чистити зуби.

Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Чистіть зуби не менше двох хвилин двічі на день. Від тривалості залежить ефективність очищення ротової порожнини, що зменшує ризик виникнення карієсу та хвороб ясен. Звертайте увагу на техніку чищення. Найбільш ефективним методом чищення зубів визнано техніку Басса», - розказала Супрун.

Також, за її словами, важливо використовувати зубну пасту «з правильною концентрацією фтору».

«Дорослим рекомендовано використовувати зубну пасту, що містить щонайменше 1350 ppm фториду. Діти будь-якого віку можуть користуватись сімейною пастою, якщо вона містить 1350-1500 ppm фториду. Кількість зубної пасти на щітці для дітей має бути розміром з горошинку», - написала Супрун.

Очільниця МОЗ додала, що крім того, потрібно використовувати зубну нитку, щоб очистити важкодоступні ділянки ротової порожнини

«Зубна нитка потрібна не лише для того, щоб видаляти рештки їжі. Регулярне використання нитки зменшує ризик виникнення захворювань ясен та карієсу», - зауважила вона.

Супрун порадила змінювати зубну щітку раз на три місяці, бо «щітка зношується, втрачається пружність щетинок, тому зменшується ефективність очищення».

«Крім того, з часом на щітці накопичуються бактерії, що надалі можуть спричинити запалення ротової порожнини», - написала в.о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше Супрун розказала, що не треба боятися протягів, а навпаки слід частіше провітрювати приміщення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: