Сутички під Оболонським судом: постраждали 27 правоохоронців

Сутички під Оболонським судом: постраждали 27 правоохоронців

Порушено кримінальну справу за статтею «опір працівникові поліції і правоохоронного органу»

Унаслідок отруєння газом під час нічних сутичок під Оболонським районним судом Києва, де слухалася справа бійців спецроти «Торнадо», постраждали 12 співробітників поліції та 15 військовослужбовців Національної гвардії. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив глава ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.
За даними фактами порушено кримінальну справу.
«Сталося кілька сутичок з правоохоронцями як під час протистояння, так і коли вивозили близько 1:00 у СІЗО осіб, взятих під варту. Унаслідок цих зіткнень за допомогою звернулося від отруєння газом 15 військовослужбовців Національної гвардії та 12 працівників Нацполіції. Газ був, палиці, каміння кидали протестувальники. Поліція і Нацгвардія газ не застосовували. З місця події вилучено декілька порожніх балончиків від газу «Кобра», який не є штатним спецзасобом ні поліції, ні Нацгвардії. Порушено кримінальну справу за статтею «опір працівникові поліції і правоохоронного органу». Сьогодні буде проводитися розслідування. Будемо давати правову оцінку діям тих осіб, які брали участь», - зазначив глава столичної поліції.
Уранці в середу ситуація під судом спокійна, працівники комунальних служб наводять порядок.
Засідання суду у справі бійців «Торнадо» відбудеться сьогодні о 11:30.
Уночі із залу суду до СІЗО вивезли всіх бійців спецроти «Торнадо», сталися сутички. Мітингувальники спробували заблокувати виїзд автобуса з бійцями, почавши кидати каміння в бік правоохоронців.
Нагадаємо, бійці роти «Торнадо» підозрюються у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО в період з грудня 2014 року по червень 2015 року тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти «Торнадо», заступника командира і співробітника роти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: