Сутички у Секторі Гази: загинули семеро палестинців та ізраїльський військовий

Сутички у Секторі Гази: загинули семеро палестинців та ізраїльський військовий
Семеро палестинців, один ізраїльський солдат загинули внаслідок сутичок у Секторі Гази

Біньямін Нетаньягу скоротив свій візит до Парижа і повернувся до Ізраїлю

Семеро палестинців і один ізраїльський солдат загинули у неділю внаслідок сутичок у Секторі Гази.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням ізраїльської армії, ще один військовий був поранений внаслідок сутичок на південному сході сектору Гази. Повідомлення про це з’явилося через кілька годин після того, як палестинські чиновники заявили про загибель сімох бойовиків, зокрема командувача місцевого воєнізованого крила «Хамасу» («Бригади Аль-Кассам») Нур Ель-Діна Бараки.

Минулого тижня Ізраїль дозволив Катару поставити «Хамасу» 15 мільйонів доларів, у той час, як «Хамас» обмежив свою щотижневу демонстрацію поблизу ізраїльського кордону.

Наразі невідомо, що стало причиною останніх сутичок. Невдовзі після обміну вогнем на півдні Ізраїлю увімкнулися сирени, що свідчили про ракетний удар з боку Гази.

Через спалах насильства прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скоротив свій візит до Парижа 11 листопада і повернувся до Ізраїлю, повідомив його прес-секретар.

Конфлікт між Ізраїлем та палестинцями останнім часом загострився. Єгипет намагається домовитися про припинення вогню між Ізраїлем та радикальним ісламістським рухом ХАМАС, що контролює Сектор Гази. Утім, декілька угрупувань разом із ХАМАС повідомили напередодні у спільній заяві, що готові до війни.

Багатотисячні акції протесту, що нерідко переростають у сутички, тривають у Секторі Газа з березня цього року. За цей час загинули понад 200 палестинців, котрі або брали участь у цих акціях, або стояли неподалік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: