Світовий банк назвав реформи, які приведуть до процвітання України

Світовий банк назвав реформи, які приведуть до процвітання України

Насамперед йдеться про земельну реформу, включаючи створення прозорого ринку землі та скасування мораторію на продаж сільгоспземель вже з 1 січня 2018 року

Україна потребує невідкладних і швидких реформ, щоб стимулювати економічне зростання і не потрапити в «пастку» низького зростання, вважають у Світовому банку.

«Це пакет реформ, який дозволить Україні вийти на 4 або більше відсотків економічного зростання. Без цього Україна ризикує потрапити в пастку низького зростання», - заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

За її словами, насамперед йдеться про земельну реформу, включаючи створення прозорого ринку землі та скасування мораторію на продаж сільгоспземель вже з 1 січня 2018 року.

Крім того, Кахконен зазначила, що для подальшого зниження фіскальних ризиків потрібне проведення пенсійної реформи в Україні, а також реформи освіти та охорони здоров'я, підвищення адресності житлово-комунальних субсидій.

«Є можливість в Україні прискорити реформи, які готувалися протягом останніх декількох місяців. Це буде стимулювати економічне зростання. В іншому випадку економічні ризики зростуть, і Україна увійде в стадію низького економічного зростання і буде відставати від своїх сусідів ще більше», - додала Кахконен.

Згідно з матеріалами Світового банку, також пакет реформ для прискорення економічного зростання повинен включати перетворення у фінансовій сфері, боротьбу з корупцією і приватизацію, що стимулюватиме зростання інвестицій і продуктивності економіки.

Нагадаємо, Світовий банк зберіг прогноз зростання української економіки в 2017 році на 2%, проте назвав таке зростання недостатнім для підвищення рівня життя в Україні і закликав, щоб уникнути рецесії прискорити земельну реформу та інші перетворення, покликані скоротити бюджетний дефіцит.

Як повідомлялося, Україна виступатиме за більш вигідні запозичення у офіційних кредиторів і планує залучити кошти Світового банку в сумі $1 мільярд.

Нагадаємо також, що сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада України ухвалила проект пенсійної реформи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: