Театр Франка повертає на сцену легендарний спектакль «Тев'є-Тевель»

Театр Франка повертає на сцену легендарний спектакль «Тев'є-Тевель»
Богдан Ступка виконував роль Тев'є-молочника з 1989 року
Фото: photo.i.ua

Незмінним виконавцем головної ролі в цьому спектаклі понад 20 років залишався Богдан Ступка

Легендарний спектакль «Тев'є-Тевель» знову покажуть на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на телеграм-канал «Театр Мало літер», що веде відомий театральний критик, журналіст і актор Олег Вергеліс.

У постановці п'єси Григорія Горіна очікується зоряний акторський склад.

«Попередня інформація про відновлення «Тев'є-Тевеля» в Національному театрі ім. І.Франка знаходить підтвердження. Репетиції з нового року. Акторський склад може виглядати так ... Тев'є - Богдан Бенюк, Голда - Наталя Сумська, Менахем - Остап Ступка. Персонажів у п'єсі Григорія Горіна багато», - зазначив Олег Вергеліс.

Нагадаємо, «Тев'є-Тевель» - спектакль у двох діях режисера Сергія Данченка за п'єсою Григорія Горіна «Поминальна молитва» (за мотивами творів Шолом-Алейхема).

За сюжетом п'єси, молочник з Анатовки, який тягне свій візок з молоком, розмірковує на звичайні людські теми: згода у великій родині, як видати своїх п'ятьох доньок заміж за порядних людей, як заробити побільше грошей, від яких залежить існування.

Незмінним виконавцем головної ролі протягом багатьох років залишався легендарний український актор Богдан Ступка. Роль єврейського мудреця-молочника стала знаковою у творчості Богдана Сильвестровича, а внучка Шолом-Алейхема Бел Кауфман під час гастролей спектаклю в Нью-Йорку визнала Богдана Ступку «найкращим Тев'є-молочником».

Примітно, що з 2012-м року, після смерті Богдана Ступки «Тев'є-Тевель» не виконувався на знак поваги до пам'яті актора.

Тепер у новій версії спектаклю гратиме син Богдана Ступки Остап, а режисером вистави, за інформацією Вергеліса, стане Дмитро Чирипюк, який був другим режисером в легендарній постановці Сергія Данченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: