Тегеран знову погрожує розширенням радіусу дії своїх ракет

Тегеран знову погрожує розширенням радіусу дії своїх ракет
США звинуватили Тегеран у випробуванні ракети середньої дальності

Ворожі бази знаходяться на відстані 300-800 км від Ірану

Керівник Аерокосмічних сил Корпусу стражів ісламської революції бригадний генерал Амір Алі Хаджізаде заявив про те, що в Тегерану є потенціал для збільшення радіусу власних балістичних і крилатих ракет. Про це повідомляє ресурс Defense News.

За його словами радіус дії ракет в 2 тисячі кілометрів не є якимось остаточним рішенням. Генерал Хаджізаде заявив, що відповідний радіус визначається потребами. При цьому представник Корпусу стражів ісламської революції наголосив на тому, що ключові ворожі бази в регіоні знаходяться на відстані від 300 до 800 км від Ірану. 

Відповідні заяви у виступі перед студентами Тегеранського університету були зроблені на фоні обміну звинуваченнями між Іраном і США щодо випробувань іранських балістичних ракет.

1 грудня 2018 року Державний секретар США звинуватив Тегеран у випробуванні ракети середньої дальності, яка не лише може нести декілька боєзарядів, але може і мати ядерний вибуховий пристрій. Тим самим на думку Майка Помпео Іран порушує резолюцію Ради Безпеки ООН 2231. Тегеран заперечив дані звинувачення так само, як і намір розробляти ядерну зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: