Телеканалу NewsОne призначено перевірку через трансляцію фейку

Телеканалу NewsОne призначено перевірку через трансляцію фейку

Телеканал транслював сюжети з інформацією про розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в Національному банку України

Рішенням Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення 16 листопада ТОВ «Новини 24 години», м. Київ (телеканал NewsОne) призначено позапланову перевірку з метою з’ясування дотримання мовником закону України «Про телебачення і радіомовлення». Про це повідомляє прес-служба Нацради.

«Моніторингом мовлення цього супутникового каналу зафіксовано трансляцію сюжетів з інформацією про розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в Національному банку України. 29.09.2017 американський інтернет-ресурс «The Weekly Standard» опублікував статтю про те, що жодних слухань щодо корупції в Національному банку України в Конгресі США не відбувалось», - йдеться в повідомленні.

Задля встановлення стану дотримання компанією вимог чинного законодавства Національна рада звернулася до Незалежної медійної ради. У її висновку йдеться про те, що телеканал NewsОne припустився порушень стандартів точності, достовірності та збалансованості подачі інформації і свідомо увів в оману своїх глядачів.

Після того, як Національна рада докладно вивчить це питання, буде ухвалено відповідне рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: