Температура в світі до 2100 року може вирости на три градуси

Температура в світі до 2100 року може вирости на три градуси

Реалізація Паризької угоди лише сповільнить, але не зупинить збільшення температури вище критичного рівня

Організація Climate Action Tracker опублікувала дослідження щодо змін клімату в майбутньому.

Відповідно до дослідження, світу не вдасться вийти на показники щодо температури, які були закладені в Паризьку угоду 2015 року, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова йде про обмеження глобального потепління до рівня 2 градусів по Цельсію. Проте, виходячи із нинішніх тенденцій, світ до кінця століття очікує потепління на рівні в 3,3 градуси по Цельсію. Це на 0,1 градуса менше, ніж відповідні прогнози, які робилися в минулому році.

На думку спеціалістів Climate Action Tracker, реалізація положень Паризької угоди дозволить на 2100 рік вийти до показника обмеження збільшення температури в 3 градуси по Цельсію.

Збільшення температури на 3 градуси по Цельсію може привести до зникнення тропічних коралових рифів, Альпійських льодовиків, посилення швидкості танення льодовиків Гренландії.

Міжурядова панель ООН із питань зміни клімату в жовтні цього року порахувала, що світ може стримати підвищення температури до рівня 1,5 градуса по Цельсію, але лише шляхом швидких і невідкладних кроків.

Нагадаємо, 17 жовтня у Києві було зафіксовано рекорд максимальної температури повітря, коли після полудня стовпчик термометра піднявся до +24,0°С, що на 3,7°С вище попереднього максимуму для цього дня, який було зафіксовано у 1885 та 1990 роках. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: