Тереза Мей захищає відносини із Саудівською Аравією на фоні критики

Тереза Мей захищає відносини із Саудівською Аравією на фоні критики
Тереза Мей

Лондон і Ер-Ріяд запустять Раду стратегічного партнерства

Під час дебатів в парламенті Великої Британії лідер опозиції Джеремі Корбін розкритикував відносини Лондона і Ер-Ріяда на фоні дій Саудівської Аравії в Ємені. У відповідь на це Тереза Мей нагадала про те, що відносини між вдома країнами мають історичний характер, завдяки яким було врятовано багато життів. Депутати відреагувати на цю тези криками «Ганьба». Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Даний обмін думками в Палаті общин відбувається на фоні візиту крон-принца Саудівської Аравії Мохаммада бін Салмана до Лондона, який в тому числі включає зустріч із королевою Єлизаветою II. Велика Британія зацікавлена у розвитку торгівельних зв’язків на фоні Brexit. В той же час Ер-Ріяд намагається переконати Європу в ефективності внутрішніх реформ, якими опікується крон-принц. Під час переговорів Тереза Мей і Мохаммад бін Салман мають започаткувати роботу Ради стратегічного партнерства.

Проте в Великій Британії керівництво Саудівської Аравії піддається критиці за інтервенцію в Ємен, яка триває маже три роки. Внаслідок війни загинуло до 10 тисяч осіб, 8,3 млн. осіб залежать від гуманітарної допомоги при цьому 400 тисяч дітей знаходять на межі голоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: