Тещі СБУшника Чобітка, який хоче потрапити до ДБР, подарували будинок під Києвом

Тещі СБУшника Чобітка, який хоче потрапити до ДБР, подарували будинок під Києвом
Будинок розташовується у селі Вишеньках поблизу столиці

Будинок і три земельних ділянки під ним загальною площею 25 соток відійшли 60-річній Олені Кац за договорами дарування

Теща офіцера Служби безпеки України Богдана Чобітка, який, за даними ЗМІ, може очолити управління внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань, отримала в подарунок будинок у селі Вишеньках поблизу столиці - повідомляє проект «Декларації» (Bihus.Info).

Згідно витягу із Реєстру речових прав на нерухоме майно, 275-метровий будинок і три земельних ділянки під ним загальною площею 25 соток відійшли 60-річній Олені Кац за договорами дарування у лютому 2016 року. Попередньою власницею будинку в реєстрі вказана Анна Овчиннікова - співзасновниця садівничого товариства «Млинок-Плюс», на території якого він розташований. Вартість подібних обійсть у Вишеньках, проте з меншими земельними ділянками, на даний час коливається в межах 200-250 тисяч доларів.

Як відомо, декларації працівників СБУ засекречені. У відкритому доступі нам вдалося знайти лише одну паперову декларацію Богдана Чобітка за 2015 рік, яку він подавав як кандидат до ДБР, але у ній з незрозумілих причин відсутня сторінка про його нерухоме майно. Члени родини Чобітка володіють лише 15 сотками землі.

Згідно з декларацією, на його дружину оформлені автомобілі Mercedes-Benz GL 450 2008 року, Mini Cooper 2011-го і моторний катер Azura 520 2014 року випуску. Їхня сукупна вартість на даний час складає близько 50-55 тисяч доларів.

У Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Богдан Чобіток працює з 1999 року. Мати СБУшника Алла Чобіток з 2002 року є суддею Апеляційного суду міста Києва.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Богдан Чобіток може очолити управління внутрішнього контролю ДБР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: