The Washington Post: Бої в зоні АТО загрожують екологічною катастрофою

The Washington Post: Бої в зоні АТО загрожують екологічною катастрофою
bbc.com

Причина - у ризику зруйнування водоочисної станції

Артобстріли в районі контрольованого урядовими силами міста Авдіївка на Донбасі погрожують зруйнувати водоочисну станцію, що знаходиться неподалік, пише The Washington Post.

Пошкодження цієї станції означатиме не лише те, що приблизно 400 тисяч мирних жителів залишаться без води, а й призведе до значно трагічніших наслідків. «Пряме влучення в станцію здатне привести до викиду небезпечних хімічних речовин, від якого може постраждати і без того спустошений війною регіон», - пише видання.

«Важливо, щоб сторони припинили вогонь, особливо поблизу житлових районів і ключових інфраструктурних об'єктів», - вважає заступник голови спостережної місії Організації з безпеки і співпраці в Європі Олександр Хуг. На його думку, випадковий викид небезпечних речовин зі станції може стати причиною «екологічної катастрофи».

«Щодня станція отримує більше тонни хлору, який в концентрованих формах вкрай отруйний. Якщо контейнери, в яких він зберігається, пошкодити, серйозні проблеми зі здоров'ям можуть виникнути у 20 тисяч людей", - повідомили у компанії «Вода Донбасу».

Аби цього не сталося, українські командири забороняють своїм солдатам відповідати на вогонь сепаратистів, які окопалися навколо станції.

«Сепаратисти використовують водоочисну станцію як прикриття, щоб атакувати нас, - пояснив Влад Юшкевич, командир взводу української 58-ї механізованої бригади, що базується на схилі пагорбу, навпроти станції. - Відстрілюватися нам заборонено, а ворог це знає і цим користується».

Глава українського Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив минулого тижня, що сепаратисти «помітно збільшили інтенсивність обстрілів». Найсильніше - як від періодичних вилазок, так і від окопної війни - страждає так звана промислова зона Авдіївки.

Також читайте статтю на «Главкомі» «Відходи «руського міра». Нова екологічна реальність Криму й Донбасу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: