Тимошенко принесла до НАБУ заяву на главу Фонду гарантування вкладів

Тимошенко принесла до НАБУ заяву на главу Фонду гарантування вкладів

Тимошенко заявляє, що вище керівництво держави, використовуючи Гонтареву, Ворушиліна, хоче покласти 350 млрд грн до кишені

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко прибула до Національного антикорупційного бюро України із заявою про вчинення кримінального правопорушення, пов'язаного з оцінкою активів банків, які були визнані неплатоспроможними.

«Ми підготували заяву про вчинення кримінального правопорушення. Цю заяву сьогодні ми разом з людьми, які представляють громадські організації та об'єднання ошуканих банками людей, будемо передавати пану Ситнику (директор НАБУ Артем Ситник - Ред.) особисто в руки», - сказала Тимошенко журналістам у будівлі НАБУ.

Вона додала: «Хочемо звернути його увагу на те, що Фонд гарантування вкладів очолює сьогодні людина, яка була співзасновником, співвласником банку Петра Порошенка».

Тимошенко підкреслила, що були «зачищені» 84 українських банки, на тлі цього частка капіталу російських банків в загальному банківському капіталі України збільшилася з 12% до 41%.

«Що роблять з цією половиною трильйона гривень, які забрали у знищених банків і поклали до Фонду гарантування вкладів, очолюваного бізнес-партнером Порошенка Ворушиліним (глава Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін - Ред.)... Вони оцінили активи, які реально коштують 448 млрд грн, загалом у 99 млрд грн, це означає, що вище керівництво держави, використовуючи Гонтареву, Ворушиліна, хоче покласти 350 млрд грн до кишені», - стверджує Тимошенко.

Крім того, вона заявила про намір у четвер передати в СБУ заяву «саме тому, що ми не бачимо сьогодні ніяких підстав, крім кримінальних, щоб збільшувати з 12% до 41% присутність в загальному банківському капіталі України банків, які представляють країну-окупанта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: