Томбінський про публікацію «Миротворця»: Так ви втрачаєте друзів

Томбінський про публікацію «Миротворця»: Так ви втрачаєте друзів

На думку представника ЄС, в опублікованому списку перебувають в тому числі й журналісти-друзі України

Публікація на сайті «Миротворець» даних іноземних журналістів, які отримали акредитацію для висвітлення подій на непідконтрольній Києву території Донбасу, зашкодить репутації України, вважає глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.
«Інвестиція в репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з «Миротворцем» - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки», - сказав Томбінський в Києві в суботу, 21 травня.
Він пояснив, що в списку перебувають в тому числі й журналісти-друзі України, але їхня безпека тепер може бути під загрозою. «Так ви втрачаєте друзів», - додав глава представництва ЄС в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Нагадаємо, в травні сайт «Миротворець» опублікував файли зі списками більше 4 тисяч журналістів, які отримали акредитацію у самопроголошеній «ДНР».
13 травня колектив центру «Миротворець» заявив про закриття сайту, проте вже 19 травня депутат Антон Геращенко повідомив, що ресурс вирішив відновити свою роботу з огляду на значний резонанс в соціальних мережах і підтримку його діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів. 20 травня сайт центру «Миротворець» опублікував оновлений список акредитованих в так званій «ДНР» журналістів, який містить 5412 записів.
Радник глави Служба безпеки України Юрій Тандіт заявив, що СБУ перевіряє оприлюднені сайтом «Миротворець» списки журналістів, і ті, хто шпигує проти України, будуть притягнуті до відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: