Томос для України. Нищук просить не акцентувати увагу на поділі церковного майна

Томос для України. Нищук просить не акцентувати увагу на поділі церковного майна

Міністр культури попросив українців дайте можливість церкві московського патріархату прийняти звістку щодо наміру надати автокефалію УПЦ

Міністр культури України Євген Нищук просить громадян та журналістів не акцентувати увагу на поділі церковного майна, яке відбудеться після надання Україні Томосу, передає кореспондент «Главкома».

«Дайте можливість їм (церкві московського патріархату) прийняти звістку (щодо наміру надати автокефалію)», - зазначив він.

У свою чергу Тамара Мазур, заступник міністра культури заявила, що Києво-Печерська лавра була передана державою у користування релігійним громадам, які належать до УПЦ МП, на безстроковий термін. Відповідаючи на питання «Главкома» про те чи лобіюватиме Мінкульт питання скасування рішення урядів попередників, він сказав, що «щойно дав відповідь на це питання».

Як відомо, Синод прийняв рішення про надання Україні Томосу про автокефалію УПЦ. Україна вже отримала позитивне рішення про створення єдиної помісної православної церкви. Крім того, Константинополь зняв анафему з патріарха Філарета, предстоятеля УПЦ КП.

33-4

Згідно із цим рішенням, Вселенський патріархат приступає до процедури надання автокефалії українській церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: