Топ-менеджера «Укрпошти», якого підозрюють у розтраті держкоштів, і раніше звинувачували у корупції

Топ-менеджера «Укрпошти», якого підозрюють у розтраті держкоштів, і раніше звинувачували у корупції

Кліонському загрожує до 12 років позбавлення волі

Топ-менеджером «Укрпошти», якого підозрюють в розтраті понад 1,1 млн грн державних коштів, виявився Олександр Кліонський, якого раніше вже звинувачували в корупційних злочинах.

Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив начальник відділу прокуратури Києва Олександр Кравець.

«Сьогодні вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Воно буде розглядатися в понеділок у Шевченківському районному суді м.Києва», - зазначив Кравець.

При цьому він підкреслив, що Кліонський підозрюється по ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах), а санкціями цієї статті передбачається від 7 до 12 років позбавлення волі.

Телеканал зазначає, що Кліонський був одним з керівників держпідприємства «Укрпошта», який залишався в керівництві компанії з часів Януковича. Його підозрювали в організації на «Укрпошті» тендерів з підставними компаніями і за завищеними цінами.

Нагадаємо, раніше прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов'язків директора з технічної політики УДППЗ «Укрпошта» за фактом розтрати держаних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні закупівель.

 «Під час досудового розслідування встановлено, що у 2014 році посадовець, діючи в інтересах третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав угоду з приватним товариством щодо постачання паливних матеріалів за свідомо завищеними цінами, чим спричинив збитки державному підприємству на суму понад 1,1 млн гривень», - йшлосяся у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: