Трамп домовився із королем Саудівської Аравії про збільшення видобутку нафти

Трамп домовився із королем Саудівської Аравії про збільшення видобутку нафти

Трамп сповістив про своє досягнення у Twitter

Президент США Дональд Трамп домовився із королем Саудівської Аравії Салманом ібн Абдул-Азізом Аль Саудом про збільшення видобутку нафти. Про це американський лідер повістив у Twitter

«Щойно розмовляв з королем Салманом з Саудівської Аравії і пояснив йому, що через сум'яття та дисфункції в Ірані та Венесуелі я прошу, щоб Саудівська Аравія збільшила видобуток нафти, можливо, до 2 000 000 барелів на день, щоб покрити різницю. Ціни зростають! Він погодився!» - написав Трамп.

На початку червня The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед офіційних осіб Саудівської Аравії повідомив про збільшення видобутку нафти цієї країною.

У матеріалі говорилося, що рівень видобутку нафти в королівстві протягом останніх двох років скорочувався після укладення в 2016 році угоди нафтовидобувних країн про замороження видобутку. Вперше з тих пір видобуток в Саудівській Аравії почав зростати в середині минулого місяця. За словами джерел, станом на початок червня показник збільшився на 100 тис. барелів на добу. У найближчі місяці має відбутися ще одне збільшення видобутку на ту ж величину. Таким чином, загальний обсяг видобутої нафти повинен наблизитися до 10 млн барелів на добу, прогнозувало видання.

Представники РФ і Саудівської Аравії заявляли в травні 2018 року про те, що сторони готові вийти на нову домовленість по збільшенню об’ємів видобування нафти. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: