Трамп хоче заборонити нелегалам подавати заяву на притулок

Трамп хоче заборонити нелегалам подавати заяву на притулок
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп

Іноземцям, що прагнуть отримати притулок у США, дозволятиметься в'їзд до країни лише через законні пункти

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп має намір наступного тижня підписати розпорядження, яким іноземцям, що прагнуть отримати притулок в країні, дозволятиметься в'їзд до США лише через законні пункти пропуску на кордоні. «Мігранти, які хочуть отримати притулок, повинні будуть згідно із законом заявити про себе на пункті в'їзду», - заявив Трамп у четвер, 1 листопада, у Білому домі, інформує AP.

За його словами, ті мігранти, які прибуватимуть до США нелегально, не матимуть автоматичного права на перебування в країні. Утім, згідно із американським законом про імміграцію та громадянство, будь-який іммігрант в США може подати заяву на отримання притулку, незалежно від того, яким чином він потрапив на територію США. Трамп у свою чергу вважає такий стан справ «насмішкою» над іміграційними законами США, і «лазівкою», котра лише спонукає нелегальну міграцію.

Заяви президента США є реакцією на рух каравану мігрантів до США у пошуках притулку. За даними ООН, зараз до американського кордону Мексикою прямують близько семи тисяч мігрантів з Гондурасу, Сальвадору та Гватемали. Раніше Дональд Трамп обіцяв не впустити мігрантів у країну, стверджуючи, що серед них багато злочинців, і пригрозив задіяти на південному кордоні країни додаткові сили армії. За останніми повідомленнями, сили Національної гвардії, що патрулюють кордон можуть підсилити до 15 тисяч військових.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: