Трамп назвав масштабну стрілянину у Лас-Вегасі «актом абсолютного зла»

Трамп назвав масштабну стрілянину у Лас-Вегасі «актом абсолютного зла»
Дональд Трамп

Президент США має намір відвідати Лас-Вегас у середу

Президент США Дональд Трамп виступив у понеділок зі зверненням до американців з приводу масової стрілянини в Лас-Вегасі, назвавши напад «актом абсолютного зла»

Відеозвернення транслювалося в прямому ефірі з Білого дому.

«Це був акт абсолютного зла», - заявив американський президент під час прямого включення.

Він висловив співчуття близьким і рідним загиблих, а також пораненим внаслідок атаки, що сталася в ніч на понеділок. Трамп також розпорядився приспустити прапори на урядових будівлях на знак трауру за жертвами нападу. 

Президент заявив, що має намір відвідати Лас-Вегас у середу, щоб зустрітися з представниками правоохоронних органів та підрозділів, які першими відреагували на інцидент, а також рідними жертв.

Водночас, у Білому домі з цього приводу зазначили, що президент був поінформований про інцидент відразу, як сталася стрілянина. Як підкреслили в адміністрації президента, місцевим органам влади та правоохоронним службам запропонована вся необхідна підтримка для розслідування інциденту й забезпечення порядку. 

За останніми даними, у американському місті Лас-Вегас (штат Невада) кількість загиблих внаслідок стрілянини зросла до щонайменше 58 осіб, 515 осіб поранено.

Також повідомляється, що ФБР не пов’язують стрілянину з міжнародним терористичним угрупованням «Ісламська держава». Раніше повідомлялося, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі.

Нагадаємо, що стрілок з Лас-Вегасу наклав на себе руки до прибуття поліції.

Як повідомляв «Главком», поруч з казино Mandalay Bay у Лас-Вегасі відбулася стрілянина, невідомий відкрив вогонь під час фестивалю кантрі. В результаті стрілянини загинули 50 людей, ще понад 400 були поранені.

Згідно із даними поліції, стрілянину відкрив 64-річний чоловік на ім’я Стів Педдок, мотиви його вчинку наразі невідомі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: