Трамп не має остаточного рішення щодо удару по Сирії

Трамп не має остаточного рішення щодо удару по Сирії
Дональд Трамп

Сандерс сказала, що у Трампа було кілька варіантів, і не тільки військових

Президент США Дональд Трамп не прийняв остаточного рішення про дії в Сирії.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на брифінгу для журналістів, повідомляє Reuters.

Сандерс сказала, що у Трампа було кілька варіантів, і не тільки військових.

«У нас є кілька варіантів. Всі ці варіанти все ще розглядаються, остаточного рішення прийнято не було», - заявила Сандерс.

За її словами, Трамп вважає, що Сирія і Росія несуть відповідальність за використання хімічної зброї в сирійському місті Дума.

«Трамп покладає відповідальність за цю атаку на Сирію і Росію», - сказала вона, відповідаючи на питання про те, що Москва спростовує повідомлення про застосування Сирією хімічної зброї в Думі.

За її словами, розвідувальне співтовариство США має інші дані щодо цього інциденту.

Коли президент США Дональд Трамп пригрозив Росії ракетами у Сирії, він ще не узгодив це питання з низкою ключових американських союзників, повідомляє CNN посиланням на обізнані у ситуації американські та європейські джерела.

Удень 11 квітня топ-чиновники Пентагону обговорювали з Трампом варіанти відповіді США у Сирії. На зустрічі були, зокрема, глава Пентагону Джеймс Меттіс та генерал Джосеф Данфорд.

Інші чиновники військового відомства повідомили, що Трамп так і не ухвалив остаточного рішення щодо запуску ракет по Сирії.

За даними телеканалу, Трамп проводить активні консультації з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Британії Терезою Мей. Нанесення ракетних ударів по Сирії може відбутися в кінці цього тижня.

«Однак Трамп може здивувати підлеглих та союзників ранковим твітом, що вже не в новизну», — додає CNN.

Тим часом видання «Коммерсант» з посиланням на супутникові знімки порталу  Image Satellite Internacional повідомляє, що російські військові кораблі вийшли з порту в сирійському Тартусі. Їх могли передислокувати в море через високу ймовірність авіаударів США по Сирії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газове тварина-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Також повідомлялося, що Франція, США і Велика Британія найближчими днями вирішать, чи варто відповідати військовими ударами на хімічну атаку в Сирії. 

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: