В результаті хіматаки в Сирії загинуло близько 100 осіб - волонтери

В результаті хіматаки в Сирії загинуло близько 100 осіб - волонтери
Хімічної атака сталася в провінції Східна Гута
Фото: The White Helmets

Кількість поранених може сягати тисячі осіб

Кілька повстанських груп, які ведуть воєнні дії у Сирії, заявили про те, що сили президента Башара Асада знову застосували хімічну зброю.

Як повідомляє СNN, хімічний удар призвів до великих жертв у Східній Гуті. Натомість урядові сили спростовують свою причетність.

Видання ВВС додає, що, згідно з повідомленням рятувальників і медиків, у результаті хімічної атаки в сирійській провінції Східна Гута загинули не менше 70 осіб.

У свою чергу, волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих у сирійському місті Дума може досягати 100 осіб. Поранених - до 1000 осіб.

Організація також опублікувала відео з наслідками хімічної атаки.

Державний департамент США встиг заявити, що якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ, пише Новое Время.

«Історія застосування сирійським режимом хімічної зброї проти власного народу навіть не підлягає обговоренню. В кінцевому підсумку Росія несе відповідальність за безжалісне застосування хімзброї проти невинних сирійців», - заявили в Держдепі.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Нагадаємо, у Сирії внаслідок атаки авіації підтримуваного Росією уряду Башара Асада запалювальними бомбами по місту Арбін у районі Східної Гути 23 березня загинули 37 мирних жителів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: