Трамп під час візиту до Китаю зосередиться на КНДР і питаннях торгівлі - ЗМІ

Трамп під час візиту до Китаю зосередиться на КНДР і питаннях торгівлі - ЗМІ
Сі Цзіньпін і Дональд Трамп

США налаштовані на максимальну ізоляцію Пхеньяну

Дональд Трамп має намір закликати очільника КНР Сі Цзіньпіна повністю виконати положення останніх резолюцій Ради Безпеки ООН щодо посилення санкцій щодо КНДР. Окрім того президент США під час візиту планує переконати свого китайського візаві у необхідності запровадження інших обмежувальних заходів щодо Пхеньяну як стверджує джерело в Білому Домі, на яке посилається інформаційне агентство Reuters. Загалом же максимальна ізоляція КНДР міжнародним співтовариством є головною ціллю Дональда Трампа під час великого азійського турне 3-14 листопада.

Не зважаючи на те, що КНР заявила про намір повністю імплементувати дві останні резолюції РБ ООН, що позначиться на двосторонній торгівлі із КНДР, джерело в Білому Домі заявили про те, що Пекін, на думку США, має зробити набагато більше. Особливо в Вашингтоні розраховують на те, що Пекін вийде за рамки міжнародних санкцій і піде на жорстокі односторонні заходи.

На думку неназваного представника Білого Дому неспроможність світу протидіяти КНДР приведе до «набагато гірших часів». При цьому сам Дональд Трамп розраховує на мирне вирішення протиріч із Пхеньяном.

Окремим пунктом порядку денного переговорів стануть питання американо-китайської торгівлі. Президент Дональд Трамп має намір підняти питання дефіциту США в торгівлі із КНР, а також шляхів його зменшення. Мова перш за все іде про ліквідацію різноманітних бар’єрів, які стоять на шляху для доступу американських компаній до ринку КНР. Як наслідок американський президент під час візиту до Пекіну хоче виправити дану ситуацію. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: