Трамп пояснив, хто спонукав його розблокувати військову допомогу Україні

Трамп пояснив, хто спонукав його розблокувати військову допомогу Україні
Президент США Дональд Трамп 

Президент США стверджує, що сенатор Роб Портман подзвонив йому і сказав: «Будь ласка, розблокуйте гроші» для України

Президент США Дональд Трамп заявив, що розблокував військову допомогу Україні тільки через прохання американського сенатора-республіканця Роба Портмана від штату Огайо і інших законодавців, а також закликав Європу посилити підтримку Києва.

«Роб Портман подзвонив мені і сказав: «Будь ласка, розблокуйте гроші (військову допомогу Україні, - ред)». Це було єдиною причиною. Я дав гроші, тому що про це попросили Роб Портман і інші законодавці», - зазначив американський лідер під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо в Білому домі.

«Я ненавиджу, коли (США) є єдиною країною, яка дає гроші», - зазначив Трамп, додавши, що європейські країни «повинні платити більше в якості допомоги Україні».

Він додав, що Україна «розташована набагато ближче до країн Європи, ніж до США», тому вони і повинні в першу чергу надавати Києву допомогу.

«Вона (Україна) як стіна між Росією і Європою, як велика, широка, красива стіна», - сказав Трамп.

Як відомо, Сполучені Штати Америки розблокували безпекову допомогу Україні на майже 400 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у серпні Білий дім вирішив проаналізувати програму військової допомоги Україні, щоб переконатися, що гроші будуть витрачені відповідно до інтересів США.

12 вересня в офісі сенатора-демократа Діка Дурбіна повідомили, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала військову допомогу Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: