Трамп призначив Тіллерсона відповідальним за санкції проти Росії

Трамп призначив Тіллерсона відповідальним за санкції проти Росії

Тіллерсон буде приймати рішення про відмову у видачі віз

Президент США Дональд Трамп підписав документ, що розподіляє повноваження щодо введення санкцій проти РФ, Ірану і КНДР, а держсекретареві Рексу Тіллерсону доручив займатися рядом російських санкцій. Про це йдеться в повідомленні на сайті мінфіну США.

Так, Тіллерсон займеться законодавчим закріпленням санкцій, які були введені при адміністрації колишнього президента США Барака Обами проти Росії через конфлікт в Україні. Також він буде курирувати ряд статей закону про санкції, які були введені проти Москви через російські кібератаки на політичні організації США.

Крім того, Тіллерсон буде приймати рішення про відмову у видачі віз для тих, хто «завдає шкоди кібербезпеці будь-яких осіб, демократичних інститутів або урядів, діючи від імені влади Росії». Повідомляється, що інші статті закону про санкції будуть курирувати міністр фінансів США Стівен Мнучин і директор національної розвідки США Ден Коутс.

Нагадаємо, США повідомили про майбутнє подальше посилення санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, що були накладені через її агресію проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: