США посилили секторальні санкції проти Росії через агресію щодо України

США посилили секторальні санкції проти Росії через агресію щодо України

Суворіші обмеження будуть запроваджені через місяць, із 28 листопада

США повідомили про майбутнє подальше посилення санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, що були накладені через її агресію проти України.

Як повідомили в Міністерстві фінансів США, суворіші обмеження будуть запроваджені через місяць, із 28 листопада, на умови фінансування російських компаній, що перебувають під санкціями, з боку американських юридичних чи фізичних осіб, а також із території США.

Для таких російських компаній із енергетичного сектора термін, на який їм можуть бути надані кредити, скоротиться до 60 днів із нинішніх 90, а для підсанкційних компаній із фінансового сектора – до 14 днів із нинішніх 30.

При цьому, мовиться в оновлених директивах Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, серед підстав для посилення обмежень є нещодавно ухвалений закон про санкції щодо Росії, відомий як «Протистояння впливам Росії в Європі і Євразії» (Countering Russian Influence in Europe and Eurasia Act of 2017, або скорочено CRIEEA). Цей акт став частиною ширшого законодавчого пакета, що запровадив санкції також проти Ірану і Північної Кореї.

США, як і інші країни «Групи семи» і ще деякі держави, а також ЄС, скоординовано запровадили після початку агресії Росії проти України – спершу у Криму, потім на частині Донбасу – по кілька пакетів санкцій, зокрема, щодо фізичних і юридичних осіб Росії і окупованого Криму, донбаських і кримських сепаратистів та представників колишньої української влади. Деякі санкції стосуються також цілих кількох галузей російської економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: