Трамп продовжив на рік санкції проти Сирії

Трамп продовжив на рік санкції проти Сирії
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік санкції проти Сирії

Трамп вказав на використання урядом сирійського президента Башара Асада хімічної і біологічної зброї

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на один рік санкції та інші обмежувальні заходи щодо влади Сирії.

Про це йдеться у його зверненні до Конгресу, опублікованому на сайті Білого дому.

«Продовжується на один рік національний режим санкцій у зв'язку з діями уряду Сирії. Жорстокість і репресії щодо сирійського народу, який вимагає свободи і створення репрезентативного уряду, не тільки загрожують сирійцям, а й створюють нестабільність у всьому регіоні», - йдеться в повідомленні,.

Як нагадали в американській адміністрації, вперше санкції проти Сирії були введені в 2004 році «як відповідь на незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів».

Крім того, Трамп вказав на використання урядом сирійського президента Башара Асада хімічної і біологічної зброї.

«Дії сирійської влади як і раніше заохочують зростання екстремізму і релігійної нетерпимості, а також становлять загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів», – йдеться далі в заяві Трампа.

Зазначимо, що в Сирії 6 травня, опівночі за місцевим часом в 4 зонах деескалації набрав чинності режим припинення вогню. Спеціальні зони створені на підставі меморандуму, підписаного в Астані, гарантами угоди виступають Росія, Туреччина та Іран.

Нагадаємо, в суботу, 6 травня, у Сирії авіація урядових сил завдала удару по базах повстанців в провінції Хама, порушивши режим припинення вогню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: