Трамп заборонив приймати трансгендерів в армію США

Трамп заборонив приймати трансгендерів в армію США
Дональд Трамп

Трамп також доручив міністру оборони розібратися, що робити з трансгендерами, які вже проходять службу

Президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону міноборони США приймати трансгендерів на службу в армію.

Про це повідомляє РБК з посиланням на The Hill.

Трамп доручив Пентагону розробити план реалізації заборони до лютого 2018 року. Указ набуде чинності 23 березня 2018 року.

За даними видання, в пам'ятці до документа докладно йдеться про попередню заяву Дональда Трампа, коли він написав у своєму Twitter, що уряд країни більше не буде брати на військову службу трансгендерів.

У своєму указі Трамп також доручив міністру оборони Джеймсу Меттісу розібратися, що робити з трансгендерами, які вже проходять службу. Крім того, Трамп заборонив Пентагону оплачувати операції по зміні статі.

Фінансування дозволено в тому випадку, якщо процедура була розпочата до набрання чинності закону. В розмові з The Hill представник Білого дому заявив, що Дональд Трамп «люто виступає» за свободу ЛГБТ-спільнот, а саме рішення прийнято з міркувань «національної безпеки».

Нагадаємо, у серпні дві організації з захисту прав ЛГБТ подали судовий позов до президента США Дональда Трампа через заяви в його Twitter про заборону служби в армії для трансгендерів.

Трамп опублікував запис у Twitter наприкінці липня. Заява Трампа викликала осуд, в тому числі з боку керівників великих IT-компаній.

Адміністрація Барака Обами торік дозволила трансгендерам служити у збройних силах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: