Трамп закликав реформувати ООН

Трамп закликав реформувати ООН
Дональд Трамп

Трамп вважає, що ООН витрачає на свою роботу надто багато грошей і має дуже багато штатних працівників

Президент США Дональд Трамп закликав до реформ Організацію Об’єднаних Націй, заявивши, що вона не здійснює всього свого потенціалу – за його словами, через бюрократію і погане управління.

ООН витрачає на свою роботу надто багато грошей і має дуже багато штатних працівників, заявив Трамп, виступаючи у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку на спеціальній зустрічі.

«Зосереджуйтесь більше на людях, а менше на бюрократії», – закликав він

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, зі свого боку, визнав, що бюрократія дійсно підриває роботу організації.

Керівник ООН і лідери близько 120 країн світу разом із президентом США вже підписали проект декларації на підтримку реформи.

США, що роблять у бюджет ООН найбільший фінансовий внесок із усіх країн, уже погрожували різко скоротити своє фінансування. Ґутерріш заявляв, що це створить для організації «нездоланну проблему».

У червні Генеральна асамблея ООН на наполягання США вже проголосувала за скорочення свого бюджету на миротворчу діяльність, що складав майже $8 млрд на рік, на $600 млн.

72-я сесія Генеральної асамблеї ООН офіційно відкрилася 12 вересня в Нью-Йорку.

Президент України Петро Порошенко сьогодні розпочав офіційний візит до США з метою участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Його візит триватиме до 21 вересня.

Виступ українського президента у перебігу Генасамблеї ООН очікується 20 вересня.

В ході Генасамблеї ООН Порошенко буде піднімати питання звільнення українських заручників.

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу. 21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Під час зустрічі обговорюватимуться результати домовленостей попередньої зустрічі, а також плани взаємодії на майбутнє по цілому ряду напрямів.

Порошенко традиційно зустрінеться з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і представниками провідних американських політологічних та ділових кіл. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: