Трамп заявив, що США припинять політику розділення сімей мігрантів

Трамп заявив, що США припинять політику розділення сімей мігрантів

З 5 травня по 9 червня була розілена низка сімей мігрнатів, які перебувають нелегально у США

Президент США Дональд Трамп пообіцяв вжити заходів, щоб припинити політику розділення сімей нелегальних мігрантів, аби «зберегти сім'ї разом».

Про це Трамп повідомив журналістам у Білому домі, передає BBC.

«Я скоро підпишу дещо, ми зробимо це», — сказав Трамп.

За його словами, Департамент внутрішньої безпеки підготував наказ про припинення політики. Водночас його формулювання і зміст наразі невідомі.

Зазначається, що відповідно до політики «нульової толерантності» адміністрації Трампа з 5 травня по 9 червня була розілена низка сімей мігрнатів, які перебувають нелегально у США.

Зокрема, від 346 батьків були відокремлені 2 342 дитини.

Водночас, як зазначає BBC, минулого місяця світові лідери «висловили глобальне обурення» щодо політики відділення сімей мігрантів.

Зокрема, прем'єр-міністри Великобританії і Канади, Тереза Мей і Джастін Трюдо, назвали це «неправильним». Папа Римський Франциск сказав, що він підтримує католицьких єпископів США, які заявили, що це «аморально».

Навіть французький політик Марін Ле Пен, яка в минулому підтримувала політику Трампа щодо імміграції, зазначила, що не згодна з відділенням дітей від батьків.

Колишня перша леді США Лора Буш також засудила політику чинної влади, яка «розбиває сім'ї мігрантів».

З критикою дискримінаційної політики, але не свого чоловіка, виступила також перша леді США, дружина Трампа, Меланія Трамп.

У січні 2018 року президент США Дональд Трамп підписав документ, що продовжує закон про стеження за іноземцями. Закон дозволяє протягом року без постанови суду вести спостереження за іноземними організаціями і фізичними особами за межами США, якщо це відповідає інтересам національної безпеки.

Нагадаємо, що наприкінці січня 2018 року Трамп заявив про намір надати громадянство 1,8 мільйона людей, які прибули до США дітьми.

Також повідомлялось, що у США створили Національний центр з відбору мігрантів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: