Трамп зупиняє грантові програми для Центру протидії корупції Шабуніна – ЗМІ

Трамп зупиняє грантові програми для Центру протидії корупції Шабуніна – ЗМІ
Віталій Шабунін

У фокус адміністрації Трампа потрапили багато організацій, які займалися антикорупційною діяльністю

Скандал між США та Росією далі «б'є по Україні». Оскільки санкції виявилися неефективними, а США прагнуть обмежити вплив Росії, президент США Дональд Трамп вбачає в цьому неефективність використання фінансової допомоги Україною, зокрема Центром протидії корупції Віталія Шабуніна.

«Адміністрація Трампа зупинила і перегляне надання фінансової підтримки такими організаціями, як ЦПК (AntAC), UNITER та Організація міжнародного права в області розвитку (IDLO)», - пише американське видання Washington Journal з посиланням на Адміністрацію президента США Дональда Трампа, передає «Капітал».

printscreen

Це стало наслідком неоднозначних зловживань грантовими коштами з боку ЦПК та його керівництва, пише видання. В 2014-2016 рр. посольство США в Україні надало ЦПК гроші Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кошти були передані голові правління Центру Віталію Шабуніну, який разом із колегою Дарією Каленюк відповідав за використання коштів для боротьби з корупцією серед чиновників. Але виявилось, що гроші спрямовувалися на власне збагачення. Як повідомляє Foxnews, існують значні розбіжності між способом життя керівництва ЦПК, їхніми заробітками та активами.

У липні Державна фіскальна служба України порушила справу проти Віталія Шабуніна та інших керівників ЦПК.

У США неефективність діяльності грантових організацій в Україні також пов'язують із посиленням ролі Росії. «Напруженість між США та Росією вимагає стратегічних рішень з боку адміністрації Трампа. Державний департамент на чолі з Тіллерсоном перегляне попередні угоди. Тільки позбувшись стратегічних помилок попередньої адміністрації, Трампу і Тіллерсону вдасться ослабити вплив Росії і зміцнити Україну», - пише The Washington Journal.

У фокус адміністрації Трампа потрапили багато організацій, які займалися антикорупційною діяльністю.

«За останні декілька років США перерахували величезну кількість коштів на рахунки українських організацій для боротьби з корупцією, але питання щодо ефективності цієї допомоги та її користі для інтересів США в регіоні залишається відкритим ... Не минає тижня, щоб не надходили повідомлення про корупцію на всіх рівнях. Наприклад, активісти та депутати Сергій Лещенко та Светлана Заліщук, перебуваючи на державній службі, значно збагатіли та придбали автомобілі та квартири», - йдеться в матеріалі.

Джерело: Подробности

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: