«Трейд Коммодіті» вимагає від Мінекономрозвитку прибрати корупційний пробіл в процедурах держзакупівель

«Трейд Коммодіті» вимагає від Мінекономрозвитку прибрати корупційний пробіл в процедурах держзакупівель

Від компанії «Трейд Коммодіті» вимагають довідку про підвищення цін на ринку, що не передбачено законодавством

Через відсутність чітко прописаної процедури підтвердження факту підвищення цін на ринку держоргани і компанії, з якими вони співпрацюють, під час держзакупівель потраплятимуть у правову безвихідь. Про це йдеться в прес-релізі компанії «Трейд Коммодіті».

«Сьогодні в Україні відбувається правове беззаконня, через що страждає не тільки репутація окремих компаній, а й імідж України в цілому. Від компанії «Трейд Коммодіті» вимагають довідку про підвищення цін на ринку, що не передбачено законодавством. У законі України «Про державні закупівлі» не прописано, які саме документи необхідно надати для підтвердження підвищення цін. В результаті Національне антикорупційне бюро України паралізувало рахунки «Трейд Коммодіті» фактично через те, що в законі не існує чітких правил проведення процедури підвищення цін. При цьому слідчі органи не беруть до уваги принцип «все, що не заборонено законом, – дозволено», - заявляє компанія.

У компанії «Трейд Коммодіті» переконані, що відсутність чіткої процедури підтвердження факту підвищення цін на ринку є основною проблемою під час державних закупівель. «Так не має бути! Тому компанія «Трейд Коммодіті» офіційно звертається до Кабінету міністрів України і до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою чітко прописати в законодавстві процедуру підвищення цін на ринку. Поки ця прогалина в законі існує, всі без винятку державні органи та компанії, які з ними працюють, потраплятимуть в правову безвихідь, що в свою чергу буде загрожувати їм або збитками, або звинуваченнями в корупції. Відносини між компаніями та державними органами повинні бути чітко регламентовані за допомогою конкретних правових норм», - зазначили в компанії.

Компанія «Трейд Коммодити» - офіційний виробник неетилованих бензинів. З жовтня 2016 року компанію звинуватили в необґрунтованому завищенні ціни при постачанні палива Міністерству оборони. Її рахунки були заарештовані. Пропозиції керівництва компанії про співпрацю зі слідством ігноруються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: