Trident Juncture-2018: Україна візьме участь у командно-штабній фазі навчань

Trident Juncture-2018: Україна візьме участь у командно-штабній фазі навчань
Trident Juncture-2018 триватимуть до 7 листопада

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також представники Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії

Україна не є членом НАТО, тож українські офіцери братимуть участь у командно-штабній фазі навчань Trident Juncture-18 як представники країни-партнера.

Про це заявив командувач ВМС США в Європі та у Африці адмірал Джеймс Фогго під час телефонної прес-конференці, пише «Укрінформ».

«Ми маємо намір перейти від навчань у полі до фази навчань на командному пункті у Неаполі. Ці командні навчання підготують нас до кваліфікації Сил реагування НАТО у 2019 році. Тож ми маємо розгорнутий штаб і всі залучені компоненти для цих навчань, які триватимуть 10 днів. Україна є частиною цих навчань, в яких братимуть участь штабні офіцери. Вони зроблять свій внесок і матимуть можливість все бачити і вчитися з нами», — наголосив адмірал Фогго, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції.

Як повідомлялося, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також представники Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у повітрі, на суші й на морі буде задіяно близько 50 тисяч особового складу. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: