Тристоронні газові переговори можуть відбутися у липні

Тристоронні газові переговори можуть відбутися у липні

Перша зустріч представників України, ЄС і РФ матиме попередній характер

Переговори між РФ і Україною за посередництва ЄС по газовим питанням можуть пройти вже в липні 2018 року після саміту Україна-ЄС. Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Точну дату даних переговорів можуть назвати вже сьогодні після зустрічі віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовіча та міністра енергетики РФ Олександра Новака в рамках Всесвітнього газового конгресу. Єврокомісар і міністр енергетики РФ мають провести зустріч, яка матиме виключно технічний характер. Сторони обговорять параметри майбутніх переговорів щодо транзиту газу через Україну після 2019 року, коли закінчується термін нинішнього контракту.

Сама ж тристороння зустріч в липні скоріше за все матиме попередні характер, якщо орієнтуватися на заяву Мароша Шефчовіча під час виступу в Atlantic Council. Дана зустріч повинна буде дати старт роботі експертів над деталями можливої домовленості. Сам же представник Єврокомісії буде виступати лише в якості посередника.

Окрім того Марош Шефчовіч і Олександр Новак планують 26 червня обговорити питання, які пов’язані із «Північним потоком 2». Представник Єврокомісії, говорячи в Atlantic Council закликав США до консультацій із ЄС по питанням даного газогону перед тим як вводити можливі санкції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: