Троян: Чутки про стеження поліції за Шереметом - підготовлена річ, це рівень ФСБ

Троян: Чутки про стеження поліції за Шереметом - підготовлена річ, це рівень ФСБ
Фото з відкритих джерел

Поки мене не було, міністр і шеф поліції повинні були самі перевірити інформацію і переконатися, що це не так, - Троян

Заступник начальника поліції Вадим Троян вважає, що інформація про нібито переслідування поліції за загиблим журналістом Павлом Шереметом – підготовлена річ, а також «рівень ФСБ». Про це він заявив в інтерв'ю «Цензор. нет».

«Поки мене не було, міністр і шеф поліції повинні були самі перевірити інформацію і переконатися, що це не так. Я б дуже хотів, щоб після закінчення перевірки та після виходу з відпустки Хатія офіційно зачитала журналістам, з якого акаунта все пішло, які ресурси підтримали. Газета «Известия» - не таке вже й проукраїнське джерело в країні, як і «17 канал», на який всі посилаються. Але їм, зрозуміло, інформація прийшла трохи раніше з іншого ресурсу. Це підготовлена річ», - заявив він.

За словами Трояна, таким займаються не журналісти. «Це рівень ФСБ. Цей фейк був запущений, швидше за все, щоб відсторонити від справи і відвести від основного замовника вбивства. Дуже зручно: два тижні тільки й обговорювали, що хтось там стежив. А конкретики, як і того, у кого був мотив, так і немає - відволікли. Тільки спецслужби так вміють. Вони відпрацьовують подібні речі наперед», - додав він.

Крім того, на даний момент поліції відомо, з якого облікового запису пішла інформація, коли він створений, розблоковано, які перші п'ять серверів процитували. «Всі вони пов'язані з Російською Федерацією», - зазначив Троян. 

Троян також додав, що у цій справі допитано понад 500 свідків

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня унаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі, однак її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух авто з Шереметом як умисне вбивство. 22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладення вибухівки під авто журналіста. 

З приводу того, що сталося генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Також Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які «злили» відео з матеріалів слідства щодо вбивства Шеремета. Ключова версія слідства щодо вбивства Шеремета – помста за професійну діяльність. Шеремет був похований 23 липня в Мінську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: