Тука пояснив, чому неможливо подолати контрабанду на лінії розмежування

Тука пояснив, чому неможливо подолати контрабанду на лінії розмежування

Єдиний шлях, яким можна зупини контрабанду – «вибити з цього явища економічне підґрунтя», зазначив Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що подолати контрабанду на лінії розмежування неможливо.

Про це Тука заявив в ефірі на телеканалі ZIK.

«Із перших днів я заявляв, що подолати контрабанду на лінії розмежування блокадою неможливо. Єдиний шлях, яким можна це зупинити – вибити з цього явища економічне підґрунтя», - розповів заступник міністра.

Ведуча програми зауважила, що сьогодні в українському Слов’янську продають цигарки з окупованих територій, а до окупованого Донецька із Бахмута везуть м’ясо та ковбасу. Водночас ведуча запитала у Туки, чи у нас є блокада торгівлі, чи все ж таки вона відсутня.

«Звісно, що юридично вона є. І якщо взяти промислові обсяги поставки продукції, вона існує. Якщо ж взяти те, що умовно називається контрабандою, вона не існує», – заявив замміністра.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, що із перших днів він заявляв, що покласти край контрабанді блокадою неможливо.

«Протягом 25-ти років ми маємо контрабанду на заході, на півночі з Росією, всюди на наших кордонах є контрабанда. І це не тільки наша проблема», – заявив Тука.

Він додав, що єдиний шлях, яким можна зупини контрабанду – «вибити з цього явища економічне підґрунтя».

«От до прикладу, зараз ніхто не може уявити контрабанду між Польщею та Німеччиною, бо сенсу в цьому немає. Іншого шляху людство ще не вигадало», – каже Тука.

На запитання ведучої, хто сьогодні заробляє на контрабанді з окупованими територіями він зазначив, що заробляє той, хто безпосередньо стоїть та охороняє прохід, через який йде контрабанда.

«А на різних проходах стоять різні люди. На одних проходах – виключно військовий підрозділ, на інших – військові з СБУ, військові з прикордонниками, прикордонники з «фіскалами». Тобто, хто стоїть, той і заробляє, янголів немає»,– заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: