Турчинов назвав пріоритети в оборонній сфері України

Турчинов назвав пріоритети в оборонній сфері України
Засідання РНБО

Турчинов назвав ракетну та артилерійську зброю пріоритетами оборонного бюджету-2018

Пріоритетним напрямом бюджетного фінансування на наступний рік визначені створення нових видів озброєння та військової техніки.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов за підсумками засідання РНБО, повідомляє прес-служба РНБО.

Зокрема, ідеться про виробництво «сучасного високоточного ракетного та артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, боєприпасів та високоточних засобів ураження; виконання Державної цільової програми створення та виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії», — сказав він.

За словами Турчинова, особлива увага приділятиметься інтенсивній бойовій підготовці частин та підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, а також облаштуванню державного кордону.

«Крім того, з огляду на безпекову ситуацію, пріоритетами будуть реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спеціального зв’язку та захисту інформації; виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю», – зазначив Турчинов.

Окрім того, на засіданні РНБО були розглянуті та прийняті Концепція забезпечення контррозвідувального режиму в Україні та Концепція реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Також, за словами Секретаря РНБО, вперше в нашій державі унормоване питання «щодо створення та діяльності Ставки Верховного Головнокомандувача як органа стратегічного керівництва ЗСУ, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами в особливий період».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: