«Обмінки Турчинова». Апеляція зупинила судову перемогу секретаря РНБО над журналістами

«Обмінки Турчинова». Апеляція зупинила судову перемогу секретаря РНБО над журналістами
Скрін-шот з програми «Наші гроші з Денисом Бігусом»

Високопосадовець пішов до суду, щоб спростувати причетність до діяльності пунктів обміну валют

Київський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» у справі секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.  

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 6 грудня.

Також апеляція зупинила дію рішення Печерського районного суду Києва від 17 травня 2018 року. Згідно з цим рішенням, зобов’язано медіахолдинг ТРК «Люкс» (до його складу входять «24 Канал», національна мережа радіостанцій «Радіо Люкс» і «Радіо Максимум»), журналістів-розслідувачів Дениса Бігуса і Надію Бурдєй, а також Інтернет-видання «Українська правда» спростувати інформацію щодо секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Суддя Катерина Москаленко вважала, що причетність Турчинова до діяльності фінансових компаній (пунктів обміну валют) ТОВ «Абсолют Фінанс», ТОВ Магнат», ТОВ «Октава Фінанс» та їх власників, а також впливу на податкові органи з метою ухилення від сплати податків вищезазначеними компаніями, не підтвердилася. А інформація, поширена журналістами, є недостовірною і має бути спростована.

Нагадаємо, що журналістське розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» вийшло в ефірі 24 каналу на початку травня 2017 року. Також воно було продубльовано на сайті «Української правди».
Журналісти-розслідувачі стверджували, що пункти обміну валют фінансових компаній «Абсолют фінанс» та «Магнат», записані на співмешканку нардепа Лук’янчука Ілону Бродовську, всупереч вимогам законодавства, здійснюють обмін валют без касових апаратів, а відповідно – без надання автоматичної податкової звітності до ДФС.

Сам офіс компанії сім’я Бродовської отримала від тещі голови РНБО Олександра Турчинова Тамари Белиби. Окрім цього, в офісі прописана ще одна валютообмінна компанія – «Октава Фінанс» – з ідентичним до компаній Бродовських веб-сайтом та тим самим головним бухгалтером. Директор «Октави Фінанс» очолює ще одну компанію з обмінного бізнесу, що прописана за адресою найдавнішого родинного офісу Турчинових-Белиб на вулиці Турівській у Києві.

Як раніше повідомляло видання «Наші гроші» , дружина Лук’янчука Мирослава є бізнес-партнеркою матері Турчинова Валентини, його дружини Ганни Турчинової та тещі секретаря РНБОУ Тамари Белиби по ТОВ «Інститут економіки і права».

Лише за офіційними даними Національного банку, компанії «Магнат», «Октава»  та «Абсолют»  володіють понад 1200 обмінними пунктами з трьох з половиною тисяч легальних обмінників України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: