Турецький лоукост Pegasus запустив рейс Київ-Анкара

Турецький лоукост Pegasus запустив рейс Київ-Анкара

Ціна рейсу стартує від $70 в обидва боки

Турецька лоукост-авіакомпанія Pegasus 6 грудня виконала перший рейс за маршрутом Анкара-Київ.

Як передає «Інтерфакс-Україна», літак Airbus A320neo приземлився в аеропорту «Київ» (Жуляни) близько 11:10 зі 165 пасажирами на борту, зокрема уболівальниками футбольного клубу «Бешикташ», який сьогодні зіграє з київським «Динамо».

Як повідомив віце-президент компанії Реха Оздемиш під час прес-конференції, присвяченій запуску рейсів, вони виконуватимуть чотири рази на тиждень. Він також висловив сподівання, що в подальшому такі рейси стануть щотижневими.

Комерційний директор ТОВ «ЦМПТ» – генерального партнеру і агента Pegasus в Україні - Олександр Яковенко додав, що ціна рейсу коректувалася в останні дні і на сьогоднішній день стартує від $70 в обидва боки.

Він також додав, що цей напрям розглядається переважно як бізнес-потік, для перевезень представників бізнесу, держави, чиновників. У зв'язку з цим переговори з туристичними операторами про продаж блоків місць поки не велися, проте в майбутньому такі переговори будуть.

Цим  Яковенко також пояснив вибір аеропорту «Київ» для польотів, оскільки для представників бізнесу та інших він більш зручний, оскільки розташований у діловій частині столиці.

Оздемиш нагадав, що Pegasus літає до Стамбула з Харкова, Львова і Запоріжжя. Так, з 2010 року до 30 листопада 2016 року компанія перевезла з Харкова 526 тис. туристів, з 2012 року зі Львова – 22 тис. і з Запоріжжя в Стамбул з 2015 року – 28 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що рейс Київ-Анкара запустила українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), ціна квитка економ-класу в обидва боки з урахуванням всіх зборів і податків становить: з Києва - від 5,930 тис. грн, з Анкари – від $239.

Авіакомпанія Pegasus працює з 2005 року, виконує рейси за 102 напрямками до 40 країн. Флот перевізника нараховує 77 літаків, середній вік – 5,5 років. Інвестиції в компанію загалом оцінюються в $15,2 млрд. У 2015 році Pegasus перевіз 22,34 млн пасажирів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: