Тягнибок назвав ультиматум націоналістів червоною лінією, яку влада не має права переступити

Тягнибок назвав ультиматум націоналістів червоною лінією, яку влада не має права переступити
Олег Тягнибок

22 лютого об’єднані сили націоналістів окреслили коло національних інтересів, за яке влада не має права заходити – лідер «Свободи»

Об’єднані сили націоналістів визначили перелік національних інтересів, які має захищати влада, інакше на неї чекає повне перезавантаження. Про це в ефірі телеканала «112 Україна» заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
На його переконання, за три останніх роки керівництво держави не виконало завдань, поставлених Майданом, і надалі може завдати ще більшої шкоди Україні.

«Нинішня влада нічого не робить. Вона не хоче цього зробити і не вміє. Але ця влада може наробити іще більше зла для української держави. Тому 22 лютого, у день завершення протестного Майдану, об’єднані сили націоналістів окреслили коло національних інтересів, червону лінію, за яку влада не має права заходити», – заявив Олег Тягнибок.

Серед вимог до влади лідер ВО «Свобода» назвав припинення торговельних відносин із окупованими Росією територіями на Донбасі та державою-агресором, відмову від визискування малого і середнього бізнесу та намірів приватизувати стратегічні підприємства та землю, скасування рішень про тарифний та ціновий геноциди.

«Наш ультиматум – це червона лінія, яку не має права перейти влада. Українці більше не терпітимуть. Якщо влада перейде червону лінію, то вона повинна розуміти, що її історія політичної діяльності завершиться ще гірше, ніж у режиму Януковича. І вона ще благатиме нас усіх, щоби ми дозволили їй закінчити так, як закінчив Янукович», – зазначив Олег Тягнибок.

Він наголосив, що кожен день бездіяльності Верхової Ради у захисті національних інтересів сприяє поверненню режиму диктатури Януковича, тому дискредитований склад парламенту перед завершенням своєї роботи має ухвалити закони про вибори до Верховної Ради, про відкликання з посад депутатів і суддів, а також про імпічмент президента.

«І тоді з Богом тихесенько забирайтеся і дайте можливість українцям у конституційний спосіб провести ротацію влади. Не треба боятися міняти владу. Із запобіжниками – процедурами відкликання депутатів, суддів та імпічменту президента – новообрані розумітимуть, що не можуть собі дозволити такої вакханалії, яку дозволяє влада собі нині», – заявив Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року активісти ВО «Свобода», «Національного корпусу» та «Правого сектора» провели Марш національної гідності. У ході від Майдану Незалежності до стін Верховної Ради взяли участь понад 20 тисяч осіб. Вимоги об’єднаних націоналістів були виголошені у сесійній залі парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: