У 2018 році зафіксували 800 спроб дати хабар прикордоннику - ДПСУ

У 2018 році зафіксували 800 спроб дати хабар прикордоннику - ДПСУ

Лише за останню добу таких випадків було два

Протягом 2018 року було зафіксовано майже 800 випадків, коли співробітникам Держприкордонслужби пропонували хабарі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, протягом вчорашньої доби прикордонникам намагались запропонувати хабар два рази: у пунктах пропуску «Лужанка» та «Шегині».

«Учора ввечері до пункту пропуску «Лужанка» автомобілем «Ауді», австрійської реєстрації, як пасажир прибув громадянин Російської Федерації. З метою безперешкодного перетину державного кордону росіянин вирішив запропонувати українським прикордонникам хабар. На паспортний контроль 43-річний чоловік надав закордонний паспорт громадянина РФ, вклавши в нього 20 євро», - сказано в повідомленні. Згодом з’ясувалось, що іноземець вже намагався перетнути українсько-угорський кордон в пункті пропуску «Тиса», але не зміг підтвердити мету свого перебування на території України, через що йому й відмовили у пропуску.

Минулої доби у пункті пропуску «Шегині» український громадянин під час виїзду з країни прикордонному наряду Мостиського загону запропонував 1000 гривень за пропуску без згоди матері неповнолітньої дитини.

У Держприкордонслужбі заявили, що в обох випадках їхні співробітники від хабарів відмовились, а порушників передали представникам Національної поліції.

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби України напередодні Нового року та Різдва, для забезпечення максимально безпечного та комфортного міжнародного руху, посилили заходи з охорони державного кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: